Decoratie met een guirlande voor kerst

Written by writer on . Posted in Kerstguirlande

Decoreer je huis voor de feestdagen met feestelijk kerstguirlandes. Gebruik de kerstguirlande om deuren te omlijsten, schouwen van de openhaard te decoreren of bind de slinger rond zuilen of trappen. Hier volgen een aantal voorbeelden en tips om je huishouden om te toveren in een winter wonderland.

Een ruimte heeft niet veel nodig om het al een beetje kerstachtig er uit te laten zien. Een simpele en elegante kerstguirlande langs de gordijnrails hangen kan de eetkamer al meer kerstuitstraling geven. De hal bij de voordeur kan simpel doch verbazend mooi worden aangekleed met behulp van de kerstguirlandes. Neem bijvoorbeeld oranje slingers om de kerstguirlande vast te knopen aan de trapleuning.

Kerstguirlandes hoeven niet gebruikt te worden voor de voorkant van het huis of het grote trappenhuis. Simpelweg de rugleuningen van de stoelen aan de eettafel versieren met korte guirlandes, gecombineerd met een strik of lint kan de ‘finishing touch’ zijn op de kerstaankleding.

Een ander leuk detail voor in de eetkamer is het versieren van grote voorwerpen, zoals de kroonluchter, een grote spiegel of meubelstuk. Drapeer mooie stukken dennengroen rond deze meubelstukken voor een natuurlijk kersteffect. Het versieren van de voordeur of voorportaal om gasten te verwelkomen kan heel gemakkelijk. Gebruik een kerstslinger met dennenappels en kerstballen om de deur te omlijsten of om zuilen of palen bij de voordeur te versieren.

Heb je nog oude kerstkaarten over? Dan kan je die gewoon gebruiken in de kerstversiering van dit jaar. Neem een aantal kerstkaarten, knip deze uit in de vorm van kerstgerelateerde vormen, zoals sneeuwvlokken, rendieren en kerstballen en versier hiermee een kerstguirlande van dennengroen. Zo geef je een persoonlijke noot aan de kerstversiering.

Als je van de traditionele kerstaankleding houdt dan kan een paar kousen aan de openhaard niet ontbreken natuurlijk. Heb je geen open haard? Dan kan je de kousen gewoon aan de trapleuning of een andere plek hangen. De kousen kunnen nog versierd worden met dennengroen voor een leuk effect.

Voor moderne huishoudens is het leuk om kerstguirlandes te gebruiken die zijn aangevuld met citrusvruchten of appels. Zo heeft de kerstversiering letterlijk een frisse uitstraling.

Veel plezier met het decoreren van het huis.

Lees hier meer over kerstdecoratie in India >>