Kinderen en de guirlande voor kerst

Written by writer on . Posted in Kerstguirlande

Voor kinderen is kerst ook een bijzondere tijd. Zij kunnen prima helpen met het versieren van het huis, bijvoorbeeld door het zelf maken van een kerstguirlande. Hier volgen een aantal idee├źn voor kerstslingers voor kinderen.

Papieren slingers zijn simpel voor kinderen om te maken en voegen feestvreugde toe aan de boom. Van stukken papier kunnen schakels worden gemaakt die samen een ketting vormen. Om en om groen en rood papier past mooi binnen het kerstthema. Je kan ook in knutselwinkels kijken voor speciaal kerstpapier. Knip het papier in repen van 2,5 cm breed. Plak de eerste strook papier in de vorm van een ring. De volgende reep gaat eerst door de ring heen en wordt dan ook weer aan elkaar geplakt. Zo kan de ketting gemaakt worden. Het leuke is dat iedereen tegelijk aan zijn eigen stuk van de ketting kan werken en dan uiteindelijk de kettingen aan elkaar vastmaken door middel van een laatste schakel.

Kralenkettingen zijn ook populair voor een kerstslinger. Kies kralen die passen bij de rest van de kerstversiering. Een elastiek koord werkt prima voor het bij elkaar houden van de kralen. Het rijgen van de kralen om een koord is voor kinderen een mooie manier om hun fijne motoriek verder te ontwikkelen.

Papieren sneeuwvlokken maken is een gebruikelijk knutselwerk tijdens kerst. Het papier wordt meerdere malen dubbelgevouwen in een driehoekige vorm. Daarna kun je stukjes uit het papier knippen om een sneeuwvlokpatroon in het papier te krijgen. Kinderen kunnen meerdere kleine sneeuwvlokken maken op deze manier. De sneeuwvlokken worden dan aan elkaar geplakt of op een stuk lint geplakt. Als je lint gebruikt en de sneeuwvlokken een stukje uit elkaar op het lint plakt, dan hoef je minder sneeuwvlokken te maken.Kinderen zullen het leuk vinden als ze hun harde werken terugzien in kerstboom.

De snoepguirlande is een eetbare opties van de kerstslinger. Hiervoor heb je veel kleine verpakte snoepjes nodig die gewikkeld zijn in snoeppapier. Ook heb je stukken lint nodig. Twee snoepjes worden aan elkaar vastgemaakt met het lint. Als je dit proces herhaalt dan krijg je uiteindelijk een lange keten van snoepjes die je in de boom kunt hangen.

Kinderen zullen het leuk vinden als ze hun harde werken terugzien in kerstboom. Deze slingers kunnen een mooie aanvulling zijn op de kerstversiering.